03 April 2009

Membimbangkan...

Lokasi: Jabatan Ilmu Pendidikan, IPGM kampus Keningau
Perkara: Hantar portfolio

Apa yang anda lihat sekarang ini...
bukan gurauan...
Ini benar-benar berlaku...
dan semua disediakan oleh kami...

Sememangnya agak merisaukan...
Susah hati bila melihatnya...

Ini merupakan 13/20 buah portfolio yang disediakan oleh penduduk bumi Salong..
Sememangnya amat merisaukan...sekali lagi...

Gambar dibawah...
penduduk bumi Salong masing-masing menunjukkan wajah keresahan...

Perbualan ringkas semasa menghantar portfolio...

oilan: Adadaaa... fail lagi kah ni??

Ayin: isk isk isk... (dengan gelengan)

Firhan: Sandi aku tengok fail ne tau...:(

Ono dan Zahid:... Sabar hati... sabar... (berbisik dalam hati masing-masing)

p.s~Bukti penggunaan elaun dengan sebaik-baiknya... namuan sejauhmanakah ia berfaedah kepada kami???

3 ulasan:

Musafarudin berkata...

Kpd semua warga bumi Salong:
- Bahan2 yang anda kumpulkan semuaya amat berguna di masa akan datang. Kalau bukan kita siapa? Kalau bukan sekarang, bila? Kalau bukan di pedalaman, di mana? (Tn Jame Alip)
- Kalu bukan ia tidak berfaedah sekarang, ia AMAT berguna di masa depan. Percayalah. Hargai apa yang telah anda lakukan.
- Jika anda bekerja semata-mata untuk wang, anda tidak akan menjadi kaya kerananya. Tetapi jika anda menyintai pekerjaan yang anda lakukan itu, kejayaan akan menjadi milik anda ~ Ray Kroc (Pengasas McDonalds)

~ComeLan~ berkata...

Memang ada benarnya kata-kata pacik tu...
tapi mesti ada cara lain yang lebih efektif kan...

bukannya kami tidak menghargai apa yang kami buat...
kami merungut bukan apa...

Apa yang kami tidak puas hati ni...
ada arahan tu yang kata begini
"paling kurang ISL 1 kumpulan tu mesti 30 m/s"
mana tahan...

orang sepatutnya menepati kehendak soalan lah...
isk... teremosi lak...sori...
hehehe...

tapi inilah kebenarannya...
kamu setuju atau tidak...
dah pun kami buat...
cuma mau bagi tau jak...
kalo ada junior yang baca blo ne...
korang jan lah jadik macam kami ne...hehhee...
nasihiat ibu tu...
isk melalut lak...

anyway TQ bagi yang sudi baca n dengar keluhan kami ini...

~call me intan~ berkata...

Mosaz.dont get us wrong. kami bkn merungut psl duit yg dgunakn utk ilmu.but think, logik lagi ka satu ISL AT LEAST 30 page?? dan jumlah ISL keseluruhannya ada 20. honestly, kalo kamu ada di tmpt kami, kamu sggp ka baca bahan tu semua?? dan isi ISL tu blm tentu 100% berkaitan dgn subtopik. hny kerana kami mahu memenuhi tuntutan 30 page, kami tpksa fotostat bahan2 yg ntah ada relate atau x dgn topik P&P, as long as kami mencapai 30 page.bukankah ini membuang masa membca? buang duit utk fotostat? bukankah ini menyusahkn student, apath lagi lecturer itu sendiri. rsanya laa, krj kami tu diperiksa lagi kaa secara detail atau cuma dibelek2 kerana terlalu tebal dan banyak?? kn baik wat ISL biarlah 4/5 page, asalkn smua berkaitan dgn tajuk. padat dan ringkas.student senang wat bahan rujukan exam,dan lect x penat memeriksa keja. thank u 4 ur understanding.